Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Müstacel çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları kaba benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı makro binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleabat bu tür bapların en yetişkin üstünlükı esrar sızdırmaması ve belirli derecede ısıya denli dayanabilmesidir.

Yangın bapları yangın simultane, binalarda bölümler arası yangın intikalini mukannen bir çağ aralığında engellerken aynı anda insanların intikaline imkân sağlayan kapılardır.

Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki koca sayısını aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Kapıların nüshası da insanların çokluğuna nazaran muhtemel evetğunca arttırılmalıdır.

Yangın ve ivedi kondisyon anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da söylem edilen bu düzen bazı modellerde düzgülü kapı Yangın Çıkış Kapısı koluna analog. 

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın durumunda insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari binası başta bulunmak üzere kullanım amacına ve kullanan erkek nüshasına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda birmebzul insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, mualla binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu aldatmaışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

İorospu edildikleri malzemelerin tekmil diyar koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Birbirinden olabildiğinde ırak olması müstelzim yangın merdiveni kapıları yağmurlama sistemi kâin ve sıfır özelliğe bakarak bileğalışverişkenlik gösterecektir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla yan yana sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok pıtrakı denetim altında tutulmaktadır.

Binalarda belli başlı standartlarda arazi alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları kucakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page